Events Friesland Vlotbouwen

 

Vlotbouwen

Samen met collega's/vrienden/klasgenoten een eigen vlot bouwen. Blijft het vlot drijven of worden we nat? Vlotbouwen in combinatie met zeilen en/of sloepvaren is zeer geschikt voor een teambuilding. Wie bouwt het beste vlot en kan daamee het gehele team de wedstrijdbaan volbrengen? Met vlotten bouwen komt het pas echt aan op samenwerking. 
 

Spelregels

Het gaat bij het vlotbouwen om het met elkaar bouwen van een degelijk vlot dat uiteraard blijft drijven en niet meteen uit elkaar valt. Dit doet u natuurlijk binnen beperkte tijd. Het team dat vervolgens het snelste het parcours af kan leggen (zonder dat het vlot uit elkaar valt?) is de winnaar. 


Materialen (per vlot)

•  4 vaten 200 liter

•  1 bol sissaltouw

•  16 touwen (5 meter lang met een doorsnee van 8-12 mm)

•  4 palen van 3 meter lang

•  4 peddels

 

Bouwen van het vlot

Het bouwen van het vlot vergt de nodige tijd en precisie. Het is belangrijk dat de verschillende benodigde materialen op de juiste wijze met elkaar worden verbonden. Daarvoor is het belangrijk een twee tal knopen te maken, namelijk de mastworp en de kruis-sjorring. Als je nog nooit een vlot hebt gebouwd, is het verstandig van vooraf een keer te oefenen. Tijdens de uitvoering kom je dan niet voor verrasingen te staan.

 

 

 

 

 

 

 

Online Customers

We have 6 guests online