Kaats Clinic

 

Kaatsen

Een vergadering, meeting of incentive? Kom bij ons in de zeer sfeervolle Ottenhome Heeg Sailors Club. Doe dit in combinatie met een kaats clinic van oud PC kampioen Simon Minnesma. De sfeervolle Sailorsclub is uiteraard voorzien van alle moderne communicatiemiddelen zoals internet, beamer en een geluidsinstallatie. Kaatsen is een oud Friese sport en is cultureel verworven met Friesland.

 

Feiten

Kaatsen wordt al meer dan 100 jaar in Friesland beoefend. Het wordt gespeeld door 2 parturen van elk 3 spelers. Een opslagspeler en 2 perkspelers. Van deze 2 moet er ook één opslaan. De bedoeling van het spel is om kaatsen te krijgen.

Op het speelveld van 61 x 40 meter ligt een perk van 19 x 5 meter. Hierin staan 2 perkspelers. Van de tegenpartij slaat de opslager de bal naar het perk. Eén van die 2 perkspelers slaat de bal het veld in. Hier wordt de bal door de opslaande partij gekeerd. Hier wordt een wit blokje geplaatst; 1e kaats. Vervolgens slaat de 2e opslager op. Ook deze bal wordt vanuit het perk teruggeslagen. Hier komt een rood blokje te liggen, de 2e kaats

 

 

 

 

Online Customers

We have 8 guests online