Events Friesland Blokarten

 

Blokarten

Geen zeilervaring? Geen probleem blokarten kan met weinig ervaring. De besturing komt in grote lijnen overeen met de besturing van een zeilboot, maar het voordeel is dat u een stabiele ondergrond heeft. Met één hand bedient u de schoot (het touw dat met het zeil verbonden is), de andere hand bedient het stuur. De besturing met de hand is uniek vergeleken bij landzeilers. Bij andere landzeilers wordt vaak gestuurd met de voeten.

 

Spelregels

Er wordt vooraf een parcours uitgezet. De deelnemers worden vervolgens in groepen van 5 verdeeld op basis van gewicht. Deze groepen gaan vervolgens tegen elkaar racen op het parcours. Als er wordt geseind met de finishvlag rijden de karts de laatste ronde. De deelnemers komen in volgorde 1-5 binnen.

 

Feiten:

•  Uiterst wendbaar

•  Eenvoudige besturing, door 1 persoon

•  Maximumsnelheid van 45 km per uur te behalen!

•  Geen zeilervaring nodig, maar het levert zeker zeilervaring op!

 

Zeilen met de blokart

Kom blokarten bij Ottenhome Heeg Events. Blokarten is makkelijk te combineren met het zeilen in zeilboten. Zo kunt u bijvoorbeeld 's ochtends zeilervaring opdoen op het land om vervolgens 's middags te gaan zeilen op het water. Ook laat blokarten zich uitstekend combineren met outdooractiviteiten als wipeout en kanopolo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Online Customers

We have 6 guests online